Tüm ayrıntılardan önce projenin lokasyonunun ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, “Yaşamak için alınıyor olsa da herkes yatırımın değerini korumasını ister. Lokasyon bu açıdan büyük önem taşır. Evin bulunduğu bölgede, planlanan ve beş yıl içinde hayata geçirilmesi söz konusu olan kamu ya da özel sektör yatırımlarının bulunup bulunmadığı mutlaka araştırılmalı. Bu tür yatırımların ve bölgenin kalkınma hızının projeye değer katacağı unutulmamalı.” diye konuştu.
"İŞÇİLİK KALİTESİNİ ANLAMAK İÇİN DOĞRAMALARA DİKKAT"
Birkaç ayrıntı ile işçilik kalitesine ilişkin fikir edinmenin mümkün olduğunu söyleyen Ali Coşkun, “Doğramaların kenarları, kesimlerinin düzgünlüğü ve köşe bitişlerine bakılmalı. Ek olarak, duvarlardaki boya ve alçıların düzgünlüğü, seramik ve fayanslardaki derz aralıklarının eşit olup olmaması da bakılacak ilk kısımlar olmalıdır. Aynı şekilde, teknik şartnamede yer verilen ürünlerin ve aksesuarlarının da doğru şekilde kullanıldığından da emin olunmalı.” şeklinde konuştu.
"AİDATA NELERİN DAHİL OLDUĞU BİLİNMELİ"
Aidat konusunun da mutlaka konut alım aşamasında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, şunları dile getirdi: “Toplam tutarın ne olduğu ve sosyal tesis kullanımının aidata dahil olup olmadığı mutlaka incelenmeli. Ayrıca, proje eğer tamamlanmışsa ve satılmamış daireler mevcutsa, inşaat şirketinin bu dairelerin aidatlarını ödeyip ödemediği de kontrol edilmeli. Bu konu, projeyi yapan şirketin sorumluluklarına verdiği önemi göstermesi açısından önemli bir ipucu olabilir.”
Kullanılan inşaat teknikleri yanı sıra malzemelerin ve çözüm ortaklarının konut projelerinin temelini oluşturduğunu kaydeden Coşkun, “Malzemelerin kalitesi ve teknikler bina güvenliği açısından çok büyük öneme sahiptir. Tüketiciler inşaat şirketinin, uzmanlığıyla bilinen, uluslararası standartları benimsemiş ve kendisini kanıtlamış iş ortakları ile çalışıp çalışmadığını da mutlaka incelemeliler.” tavsiyesinde bulundu.
Kaynak : Hürriyet